Kapat
Sosyal Medya 842 0

Periscope ‘Scope’ Adıyla Yeniden Türkiyede

Kısa bir süre önce Türkiye’de tüm çalışmalarını durduma kararı alan Periscope tekrardan “Scope” adıyla yayın hayatına başladı.

31.04.17 tarihinde akşam saatleride Türkiye’de ki faaliyetlerini durdurma kararı alan Periscope, ismini Scope olarak değiştirip Türkiye’de yayın hayatına tekrar başladı.

Periscope Dava’da Haksız Çıktı!

Periskop İletişim ve Prodüksiyon Hizmetleri LTD.ŞTİ tarafından marka hakkına tecavüz nedeni ile açılan davada mahkeme Periskop İletişim’i haklı bulmuştu ve Periscope bu dava üzerine hızlı bir karar ile Türkiye faaliyetlerini tamamen durdurma kararı almıştı.

İsmini Scope Olarak Değiştirdi

Twitter profili ve mobil uygulamalara Türkiye’den erişime engellenmiş, Periscope da bu sebeple ülkemizdeki faaliyetlerine son vermişti. Fakat bu durum kısa sürdü. İsim benzerliği sebebi ile sorun yaşayan Periscope, sadece Türkiye’deki kullanıcılarına özel olarak isim değişikliğine gitti. Periscope, ülkemizde artık Scope adıyla hizmet verecek.

Periscope Nedir?

Periscope, Twitter tarafından oluşturulmuş Canlı yayın platformudur.Telefon veya tabletiniz sayesinde çevrenizde olup biteni Twitter üzerinden canlı olarak paylaşmanızı sağlar.

Periscope Nasıl Kullanılır?

Periscope uygulamasını kullanmak için ilk önce Twitter hesabınızın olması gerekiyor. Twitter ile Periscope‘a giriş yaptıktan sonra uygulamayı kullanmaya başlayıp canlı yayınlar yapabilirsiniz.

Periscope Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Periscope uygulamasını indirdikten sonra kamera simgesine tıklayıp sonrasında yayınınıza isim verdikten sonra Start Broadcast’e bastıktan sonra yayına başlayabilirsiniz.

Android cihazlar için Scope’u indirmek için buraya tıklayın.

iOS cihazlar için Scope’u indirmek için buraya tıklayın.

 

 

 

 

Sercan Şahinoğlu {Sercan şahinoğlu}

İçerik Üreticisi / Yazar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.