Kapat
Sosyal Medya 990 2

Snapchat’de Arama Özelliği

Snapchat, herkese açık hikâyeler arasında arama yapılabilecek yeni bir özelliğini aktif hâle getirdi. Böylelikle sadece kullanıcılar değil reklamcılar da çok rahat edebilecek.

Snapchat tarafından yayınlanan bu yeni özellik sayesinde belirlenen anahtar kelime sayesinde binlerce markanın hikayesi filtrelenebilecek.

Reklamverenler İçin Snapchat Bir Fırsat!

Son dönemlerde Facebook,İnstagram ve Whatsapp’ında sistemine eklediği hikayelerim özelliği yüzünden Snap Inc’in hisseleri değer kaybetmekteydi.

Facebook’un diğer mecralarıyla birlikte çekinmeden taklit ettiği Snapchat’in bu hamlesine karşılık olarak Mark Zuckerberg ve ekibinin nasıl bir hamle yapacağı şimdiden merak konusu olmaya başladı. Zira Snapchat bu sayede bir nevi Facebook’un programatik ve hedefe odaklı reklamverenlerine yönelik de yeni bir mecra sunmuş oldu.

Snapchat’in yeni arama özelliği hakkında yayınladığı reklam videosu;

Snapchat Nedir?

Snapchat, kullanıcıların fotoğraf çekebildikleri, video çekebildikleri, bunların üzerine not ekleme imkanı olan ve tüm bunları belli bir süreliğine paylaştıkları (1-10 sn.) bir sosyal mesajlaşma platformudur.

Önemli özelliklerinden birisi, sizin gönderdiğiniz mesajın, belli bir süreliğine karşı tarafta görünmesidir. Karşı tarafın kaç sn. göreceğini siz belirlersiniz. Gönderdiğiniz iletiyi alan kişi, ekranına dokunarak açar, belirlenen süre boyunca içeriği görüntüler ve sonra Snapchat aracılığıyla hiçbir türlü tekrar açamayacağı şekilde ileti silinir. Her ne kadar kısa süreliğine gönderimler yapılsa da karşı taraf ekran görüntüsünü alarak bu özelliği geçersiz hale getirebilir. Buna dikkat edilmeli. Tabi ekran görüntüsünü alındığına dair bilgilendirmeyi snapchat karşı tarafa yapıyor.

Sercan Şahinoğlu {Sercan şahinoğlu}

İçerik Üreticisi / Yazar

“Snapchat’de Arama Özelliği” üzerine 2 yorum

  1. Ege B. dedi ki:

    Son yılların en sağlam uygulaması, artık para kazanmaya başlamaları güzel oldu. Reklamları rahatsız etmiyor.

    1. Yusuf Bayram dedi ki:

      Bu konuda iki kesim olacağını tahmin ediyoruz gelişmeler ileri de kesinlik kazanacak, yorum için teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.