Kapat
Teknoloji 855 0

Snapchat, CEO’su Hindistan’ı ‘fakir’ Olarak Nitelendirdi

Snapchat Hindistan’da bir PR fırtınası çıkarmaya çalışıyor.

Eski bir çalışanın yaptığı iddialar üzerine sosyal medya kullanıcıları arasında kaynıyor ve Snapchat’ın CEO’su bir kez Hindistan’ı bu uygulamanın önceliği olmayan “fakir” bir ülke olarak niteledi.

Talepler, geçtiğimiz hafta Snapchat’ın ana şirket Snap’a karşı eski bir çalışanın belgeleri kamuya açıklandığında ortaya çıktı. Eski çalışan Anthony Pompliano, şirkette sadece üç hafta sonra 2015’te görevden alındı.

Snap, iddiayı “gülünç” olarak nitelendirdi.

Bir sözcüsü yaptığı açıklamada, “Kesinlikle Snapchat herkes içindir! Ücretsiz olarak indirilebilmek için dünya çapında kullanılabiliyor” dedi. “Bu sözler, kayıtsız eski bir çalışan tarafından yazılmış ve Hindistan’daki ve dünyadaki Snapchat topluluğumuz için minnettarız.”

Ancak iddia edilen yorumlarla ilgili haberler hafta sonlarında Hindistan’daki sosyal medyada yaygın bir şekilde yaygınlaştı ve Twitter’daki birçok öfkeli kullanıcıdan hashtag #boycottsnapchat ile öfkeli mesajlar gönderdi. Bazıları insanları Snapchat’ı telefonlarından silmeye çağırdı.

“Sevgili @evanspiegel, bu aptal uygulamadan daha çok ülkeyi seviyoruz” diye Mak Chaudhary adlı bir kullanıcı tweeted.

Düzinelerce kullanıcı, uygulamanın Google Play’deki ve Apple’ın App Store’daki çekincesiz değerlendirmelerinden ayrıldı.

Snapchat , resmi Twitter hesabındaki iletileri, Pompliano’nun iddialarının anlaşmazlık içinde olduğuna dikkat çeken kullanıcılardan tekrar ileterek geri itti .

Sosyal medyada ateşe maruz kalan tek şirket Snap değildi. Bazı karışık kullanıcılar, öfkelerini Hindistan’ın çevrimiçi perakendecisi Snapdeal’a yönlendirerek şirketin kurucularından birine yanıt vermişti.Geçen ayın başlarında New York’ta halka açıldı. Ancak ilk atılımın ardından hisseleri şimdi 24 $ ‘lık ilk gün açılış fiyatından% 15 daha fazla düştü.

 

Sercan Şahinoğlu {Sercan şahinoğlu}

İçerik Üreticisi / Yazar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.