Kapat
Teknoloji 823 0

İngiltere’de Sanal Gerçeklik Şirketi Improbable 500 Milyon Dolar Kazandı

Londra merkezli bir sanal gerçeklik firması, erken aşamada Avrupa teknoloji işinde yapılan en büyük yatırımlardan birinde 500 milyon dolar kazandı.

Japonya’nın Softbank’ı, bu işi 1 milyar dolardan fazla değerlendirecek bir finansman turunda Olası Olmaz’a destek veriyor.
Anlaşma, İngiltere’nin teknoloji sektörünün artık en iyiyle rekabet edebileceğine dair bir başka kanıt.

Japonya’daki nakit para cezasına rağmen, Olası Olmayanların bağımsız kalacağına dair bir rahatlama olabilir.
Improbable, sadece beş yıl önce Cambridge Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi eğitimi alan Herman Narula ve Rob Whitehead tarafından kuruldu.

Amaçları büyük oranda oyun geliştiricileri için değil aynı zamanda bunları nakliye sisteminin modellenmesi gibi uygulamalarda kullanabilen diğer müşteriler için de büyük ölçekli sanal dünyalar ve simülasyonlar oluşturmaktı.
Şirket, Spatial OS işletim sistemiyle, diğer geliştiricilere açtığı devrim niteliğindeki teknolojiyi geliştirdiğine inanıyor. Sistemini arama devinin bulutuna koymak için Google ile ortaklık kurdu ve küçük geliştiricilerin çok fazla altyapıya ihtiyaç duymadan büyük simülasyonlar oluşturmalarına izin verdi.
Bay Narula’nın Olası Olmayacak Hırsları, İngiltere’den daha Silikon Vadisi’nden işitmek için daha çok alışkın olduğumuz bir tür.

“Vizyonumuz, tamamen yeni gerçekler yaratmamız, yaşadığımız ve çalışma şeklimizi değiştirebilen ve en zor sorunlardan bazılarını anlamamızı sağlayacak devasa sanal dünyalar yaratmaktır” dedi.

 

Softbank, açıkça bu vizyona girdi, çünkü hala kayıp üreten nispeten küçük bir işletme için çok yüksek bir fiyat ödüyor. Olasılık, şık Silikon Vadisi risk sermayesi firması Andreessen Horowitz’den iki yıl 20 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. Genişletmeyi finanse etmek için bu parayı kullandı ve şu an yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlamakta ancak halen nispeten kısıtlı gelirlere sahiptir.
Bağımsızlık
Ancak Softbank’ın CEO’su Masayoshi Son, bu, küresel teknolojide büyük bir güç haline gelme misyonunda atılmış bir adım. 100 milyar dolarlık Vizyon Fonu’nu Suudi hükümetinin yanı sıra Apple’dan da destekleyerek sonuçlandırıyor. Improbable anlaşma bu fonun bir parçası değildir, ancak daha sonraki bir tarihte yatırımcılarına sunulabilir.
Geçen yıl Softbank, İngiliz teknolojisinin taçındaki mücevher çip tasarımcısı ARM’ı satın almak için hızlanarak yüzde 43’lük bir prim ödeyerek kontrolü ele geçirdi. Bu sefer farklı olan şey, Google’ın başka bir genç İngiliz teknoloji yıldızı DeepMind’i satın almak için ödenen yaklaşık 500 milyon dolarlık bir oranla Improbable’da çoğunluk hissesi vermiyor olmasıdır.
Ve Bay Narula, kendisinin ve meslektaşlarının kontrolü elinde tutmaya kararlı oldukları konusunda çok açıktı. “Bağımsızlığımızı korumak beş yıl önce bir barda konuştuğumuz bir şeydi” dedi. “Bir İngiliz şirketi – belki – biz dünyanın önde gelen platformu olabildiğimiz seviyeye ulaştığımızı görmek isterim.”
Aynı telaş duyuyoruz: İngiltere’nin büyük üniversiteleri çok sayıda akıllı başlangıç ​​teknolojisi şirketi buluyor, ancak satmak yerine kursa devam etme hırsı yok. Belki de Olası Olmayan, bir İngiliz teknoloji firmasının Silikon Vadisi ya da Çin’den gelen her şeyi eşleştirebileceği bir dünya inşa edebilir.

Sercan Şahinoğlu {Sercan şahinoğlu}

İçerik Üreticisi / Yazar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.