Kapat
Teknoloji 721 0

Microsoft’tan Parmak İzi Okuyuculu “Modern” Klavye

Yıllardır klavye ve fare üreten Microsoft bir çılgınlığa daha imza atıp klavyedeki bir tuşun içerisine parmak izi okuyucusu gömmeyi başardı.

Microsoft birkaç gün önce çıkardığı surface laptop‘lardan sonra şimdide surface kalitesinde aksesuarlarını satışa sunmaya başladı. Yeni duyurdukları parmak izi okuyuculu klavye ile rakiplerine resmen gövde gösterisi yaptı.

Bluetooth 4.o ile çalışan cihaz ister kablosuz ister kablolu olarak kullanılabiliyor. Parmak izi okuyuculu olan tuş ise standart klavyelerde sağ altta bulunan Windows tuşunun yerinde bulunuyor. Bu tuş sayesinde şifrenizi unutsanız bile parmak izinizle oturum açabiliyorsunuz. Üstelik sadece bununla sınırlı kalmayarak Windows Hello ile çalışan her uygulamaya erişim sağlayabilir ve mağaza kısmından ürün sipariş edebilirsiniz. Tasarımı da oldukça şık olan bu cihaz, Windows 8.1 ve üstü, MacOS 10.10.5 ve üstü, Android 4.4.2 ve üstü ve iOS 8.1 ve üstü işletim sistemlerinde çalışabiliyor.

Microsoft tarafından “Modern Klavye” adı verilen bu cihaz Microsoft Store ve diğer satış noktalarında 130 dolardan (455 TL)görücüye çıkacak. Tabiki birde bu fiyata dahil olan vergi var.

Sercan Şahinoğlu {Sercan şahinoğlu}

İçerik Üreticisi / Yazar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.