Kapat
Sosyal Medya 689 0

Facebook’un En Çok Kullanılan Emojisi

Öne çıkarılmış görselden de anlayabileceğiniz üzere Facebook’un en çok kullanılan emojisi LGBT emojisi.

Bilindiği üzere Facebook özel günlerde yeni güncellemeler ile birlikte emojilerde de değişiklikler yapıyor.  LGBT haftasına yaklaşıyoruz ve Facebook’ dan böyle bir emoji geleceğini açıkçası tahmin etmiyorduk. Cinsel konularda tercihleri farklı olan insanların oluşturduğu LGBT onur haftası 28 Haziran 1969‘da yaşanan  bir ayaklanmayı her sene onurlandırmak amacı ile 22-28 Haziran tarihleri arasında bir kutlama yapılıyor. Dünya genelinde kutlanan bu onur haftasını Facebook unutmadı ve onur adı verilen gök kuşağı emojisini Facebook’a getirdi. Fakat bu emoji herkese açık değil.

Facebook bu emojiyi sadece LGBT bireyleri için getirdiğini ve bu yizden bu emojiyi sadece LGBT@Facebook resmi sayfasını beğenen kullanıcıların kullanabileceğini belirtti, fakat kısa bir süre içerisinde emoji milyonlarca beğeniye ulaşıp Facebook’un en çok kullanılan emojisi haline geldi. Facebook farklı emoji ve şekiller ile LGBT’ye destek veriyor ve bu emojiyi devamlı kullanılabilir bir hale getirmek istiyormuş. İlerleyen zamanlarda bakalım bizleri nasıl emojiler bekliyor.

Doğukan Altındağ {Doğukan Altındağ}

Websosyal.com - Kurucu / Founder

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.