Kapat
Teknoloji 1.203 1

Drone Kurye Çin’de İşe Başladı!

Şinhua ajansının haberine göre Çin’in başkenti Pekin’de bulunan Jindong adlı e-ticaret şirketi, Renmin üniversitesine robot ile bir kargo yolladı.

Bildiğiniz üzere günümüzde insan yükünü ve masrafını kaldırmak adına birçok teknolojik cihazlar yapılıyor. Bunların içinde insan hayatını en çok kolaylaştıracak olan Robotlar ve Drone’lar olarak öne sürülüyor. Daha önceden drone ile kargo teslimatını Dominos sağlamıştı. İlk robot kurye ile kargo teslimatını yapanda Jindong adlı şirket oldu.

Saatte 3-4 km. hıza sahip olan robot kurye, tek siparişte yaklaşık olarak 50 kilograma kadar yük kaldırabiliyor. Lazer Radar donanımı sayesinde kasis gibi engellere takılmadan yolunda ilerleyebiliyor. Üstündeki kamera sistemi sayesinde yolu devamlı izleniyor ve trafik ışıklarını tanıyabiliyor. Üstelik ulaşması gereken adrese giderken Google Maps benzeri uygulama ile en uygun yolu kendine seçiyor ve alıcıya ulaşmadan 5 dk. önce mesaj gönderimini sağlıyor. Sipariş geldiğinde ise alıcının yapması gereken tek işlem yüz tanıma sistemine bakmak veya kodunu girmek.

Bu sene sonuna kadar robot kurye filosunu 100 adete çıkarmayı amaçlayan Jindong, Çin’in birçok noktasına ulaşacağına inanıyor.

Sercan Şahinoğlu {Sercan şahinoğlu}

İçerik Üreticisi / Yazar

“Drone Kurye Çin’de İşe Başladı!” üzerine 1 yorum

  1. Ege Beşiroğlu dedi ki:

    Çindeki dronelar kuryeye başlıyor. Türkiyede de drone için yakında ehliyet istenir. Güzel bir yazı olmuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.