Kapat
Mobil 667 0

iPhone 8’in Arka Kamerasına 3D Lazer Ekleniyor!

iPhone’un 10. yılı olması nedeniyle kullanıcılarını etkilecek bir model tasarlamak isteyen Apple, yeni cihazında  3D lazer teknolojisini eklemek istiyor.

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın “Panik Algılayıcısı” özelliği getireceğine dair söylentiler gündemdeydi. Şimdi de Fast Company tarafından gelen iddialara göre Apple’ın bir sonraki iPhone modelinin arka kamerasında AR (Arttırılmış Gerçeklik) ve diğer kamera teknolojilerinin önünü açacak olan 3D algılayıcı bulunacak.

Yayınlanan rapora göre bir sonraki iPhone’un arka kamerasına yerleştirilecek olan VCSEL lazer sistemi ile beraber kamera konusunda resmen çağ açacağı düşünülüyor. Peki nedir bu VCSEL sistemi? VCSEL lazer sistemi, ışığın sensörden hedef noktaya gidip daha sonra hedef noktadan tekrar sensöre dönerken Time of Flight (Uçuş Süresi) ölçümünü yapan teknolojidir.

Bu sistemle beraber olarak geleceği iddia edilen bir diğer özellik ise, telefonun ön kamera kısmına yerleştirilecek olan 3D yüz tarama teknolojisi. Bu teknolojinin gelmesiyle beraber parmak izi okuyucu tarih olacak onun yerine yüz tarama özelliği gelecek.

Sercan Şahinoğlu {Sercan şahinoğlu}

İçerik Üreticisi / Yazar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.