Kapat
Mobil 1.090 0

Patlayan Galaxy Note 7’ler Yedek Parça Olarak Kullanılacak!

Batarya problemlerinden dolayı birçok patlama haberinin geldiği Galaxy Note 7’nin toplatıldıktan sonraki geri dönüşüm planı ortaya çıktı.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yılda “Galaxy Note 7 Patladı” gibi birçok habere maruz kalan Samsung çareyi Galaxy Note 7 modelini geri toplamakta bulmuştu. Topladıktan sonra ise Note 7’yi yenileyerek Galaxy Note FE (Fan Edition) olarak tekrar piyasaya sunmuştu. Peki Samsung’un adeta “Elinde Patlayan” Note 7 modeline ne olacak diye düşündüğümüz sırada cihazların geri dönüşüm planına tabi tutulduğu açıklandı.

Yapılan geri dönüşüm planına göre Note 7’lerin metal kısımları sonraki modeller üzerinde kullanılmak üzere eritildi. Geri dönüştürülmesi mümkün olmayan anakart, kamera, ekran gibi parçalar ise sonraki modelde kullanılmak üzere yedek parça olarak saklanıyor.

Diyelim ki Galaxy Note FE kullanıcısısınız. Cihazınızın kamerası veya ekranı bozuldu. Servise gönderdiniz ve parça değişimi onaylandı. İşte o parçalar patlayan Note 7 modellerinden çıkarılan parçalar olacak. Şirketin böyle bir yol izlemesinin nedeni  topladığı Note 7 modellerinden yaklaşık olarak 5.4 milyar dolarlık bir kaybı olduğundan dolayı diye açıklandı.

Sercan Şahinoğlu {Sercan şahinoğlu}

İçerik Üreticisi / Yazar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.