Kapat
Teknoloji 699 0

Drone Sesinin Rahatsız Edici Olduğu NASA Tarafından İspatlandı

Drone sesinin insanlar tarafından nasıl değerlendirildiği hakkında bir araştırma yapan NASA, bu araştırmaların sonucunda drone’lardan çıkan “Vızıltı” nın insanları rahatsız ettiği ortaya çıktı. The New Scientist‘te yer alan habere göre bu araştırmaya  katılanların drone sesinin “Bir arabanın aniden iki kat daha yakına gelmesi” ile eş değer tuttu.

Drone sesi hakkında araştırma yapan NASA,farklı hızlarda ve farklı yükseklikte uçan Drone’ların,otomobillerin ve kamyonların seslerini katılımcılarına  dinletti.Bu katılımcıların bazıları Drone sesinin, pek de rahatsız edici olmadığını ve bazı katılımcıların da,çok fazla rahatsız edici bir  sese sahip olduğunu dile getirdi.Ve NASA bazı katılımcıların Drone sesini algılayıp,bazı katılımcıların ise Drone sesini tanıyamadığını ifade etti.

NASA,bu araştırmalar sonrasında,Drone sesi için şöyle bir cümle dile getirdi:’Geleceğin ulaştırma yöntemi ile bağlantılı.’dedi.Katılımcıların araba seslerini daha az  rahatsız edici bulmasında ‘alışkanlıkların’önemli bir rol aldığına deyindi. Ve rahatsız edici olmasında sesin ne kadar süre boyunca algılandığının da etkili olduğunu ekledi.Araştırmanın sonuç kısmında ulaştırma yani teslim etme aracı olarak kullanılacak olan  Drone’ların,diğer teslim araçlarına kıyasla daha sessiz olmasını önemle vurguladı.Ve rahatsız edici olmasında sesin ne kadar süre boyunca algılandığının da etkili olduğunu ekledi.

 

 

Doğukan Altındağ {Doğukan Altındağ}

Websosyal.com - Kurucu / Founder

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.