Kapat
Haberler 524 0

Söz konusu gün geldi

Zaman hızlı bir şekilde akıp geçerken günler aylar derken bir çok zaman geçti ve malum gün geldi bazen sevinerek beklediğimiz bazen ise korkarak beklediğimiz bir gün : 1 Nisan

1 Nisan hakkında biraz bilgi verelim öncelikle;

Ä°lk zamanlar 1564 senesinde Fransa kralı IX Charles tarafından yıl baÅŸlanngıcı olarak k ayının ilk gününe yani alındı. Daha öncelerinde ise bu durum Avrupa’da yaygın olan ÅŸekli 25 Marttı yani yılın baÅŸlangıcı olarak tercih ettikleri gün 25  ahsettiÄŸimiz tarih ve zamanlarda iletiÅŸim ÅŸartları nedeniyle Charles’in vermiÅŸ olduÄŸu bu karar insanlara fazla ulaÅŸmayarak yaygınlaÅŸmadığı görüldü. Bu duyuruyu bir ÅŸekilde duyanlar ise durumu protesto etmek ve karşıt olmak için eski yaptıkları geleneklerine ve adetlerine devam ettiler.

Bir taraftan 1 Nisan günün’de partiler düzenlenirken diÄŸer kesim ise bu insanları Nisan aptlalları olarak nitelendirmekten kaçınmamışlardır.

Günlerden 1 Nisan olunca herkes birbirine sürpriz hediyeler verdiler bunun yanında ise gerçek olmayan anı bir anda değiştirebilecek gerçek olmayan çeşitli haberler ve bilgiler ürettiler. Zaman geçtikçe de Ocak ayının yılın ilk ayı hale gelmesine alışan Fransızlar 1 Nisan gününü kültür ve adetlerinin bir parçası olarak devam ettiler bu devam ettirme durumu ile kısa zaman içerisinde bütün dünyaya bir şaka günü olarak yayıldı.

Eğer sizde bir arkadaşınıza veya birine 1 Nisan şakası yapacaksanız yapacağınız şakanın dozunu ve sonrasında nelerin olabileceğini düşünmenizi tavsiye ediyoruz.

 

Web Sosyal {Websosyal}

Site Kurucusu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.