Kapat
Haberler 759 0

Tesla, Fren sorunu Üzerine 53.000 Model S ve Model X Elektrikli Arabayı Geri Çağırıyor

Park freni dişli sistemi içindeki arıza, Şubat ve Ekim 2016 arasında yapılan akülü araçlara zarar verebilir.

Tesla , her iki araçta da kullanılan fren sistemlerinden birinde bir arıza bulduktan sonra 53.000 adet Model S ve Model X elektrikli otomobilini gönüllü olarak geri çağırıyor.

Geri çağırma, Şubat ve Ekim 2016’da inşa edilen ve dünya çapında satılan otomobilleri etkiliyor. Arıza, park freninin kilitlenmesine ve araçların hareket etmesine neden olmamasına neden olabilir. Tesla, hepsini incelemek isterken, geri çağrılan arabaların% 5’inden azından etkilenebileceklerini söyledi.

Elon Musk liderliğindeki elektrikli otomobil üreticisi, üçüncü taraf bir tedarikçinin sağladığı küçük bir motosikleti sorumlu tuttuğu için özür diledi. Bir Tesla sözcüsü yaptığı açıklamada : “El freni sisteminin park halindeki bir aracı tutamadığı ya da acil bir durumda bir aracın durdurulamaması üzerine bu durumdan dolayı herhangi bir rapor alınmadı ve bu bölüm aracın performansını etkilemedi Düzenli frenleme sistemleri.

“Bu sorunun müşterilerimiz için bir güvenlik endişesine neden olacağına inanıyoruz ve tek bir kaza veya yaralanma görmedik.”

Konuya müdahale eden Tesla sahipleri, park freninin servis ihtiyacı duyduğu otomobilleri tarafından bilgilendirilecek. 200.000’den fazla araç satan elektrikli otomobil üreticisi, sahipleriyle posta yoluyla iletişime geçeceğini söyledi. Onarımın araç başına 45 dakikadan az sürmesi ve etkilenen tüm araçların yedek parçalarının Ekim ayına kadar mevcut olması bekleniyor.

Elektrikli araç üreticisi, satışları sedan ve SUV modellerinin popülaritesi ile genişleyerek 2016 yılında 83.922 araç üretti.

Otomobil piyasasındaki geri çağrılar yaygındır ve Tesla, uygulamaya yabancı değildir. Nisan 2016’da Tesla , Eylül 2015’te lüks SUV teslimatlarını başlatan üçüncü sıra koltuklarındaki hatalı bir kilitleme menteşesiyle ABD’de 2.700 Model X otomobilini çağırdı. Şirket, tüm Model S filosunu çağırmaya zorlandı. Numaralandırma Hatalı bir emniyet kemeri nedeniyle Kasım 2015’te 90.000 araç .

Mart ayında Mercedes, 2015 ve 2017 yılları arasında yapılan otomobillerde bazı marş bileşenleri bulunan yangın riskiyle İngiltere’de 75.000 dahil olmak üzere dünya çapında 1 milyon araç telafi etmek zorunda kaldı .

Sercan Şahinoğlu {Sercan şahinoğlu}

İçerik Üreticisi / Yazar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.