Kapat
Haberler 635 0

Artık Hayal Değil: Silikon Vadisi Uçan Araba Alıyor

Bu bilimkurgu değil. Birkaç start-up’ın yanı sıra büyük havacılık firmaları
da kasabanın etrafında uçabildiğiniz kişisel uçakları inşa etmeye çalışıyorlar.

Kitty Hawk adlı küçük bir Silikon Vadisi şirketi için çalışan bir uzay mühendisi, San Francisco’nun yaklaşık 100 mil kuzeyinde, doğal bir gölün üstünde uçan bir arabayla pilotluk yaptı.

Kitty Hawk’ın uçan arabası, eğer “araba” demeye kalkışırsanız, Luke Skywalker’ın yedek parçalarından kurtardığı bir şey gibi görünüyordu. Açık otoparklı ve 220 pound’lık bir cihaz, bir sürat teknesi gibi yüksek sesle bağıran sekiz pille çalışan pervane ile güçlendirildi.

Teknik endüstride, sıkça söylendiği gibi, şeylerin bozulmasına bayılıyor ve son zamanlarda otomobil üreticileri büyük bir hedefti. Örneğin kendilerini tahrik etmek için yapay zekayı kullanan otomobiller, birkaç yıldır gelişim halindeyken birtakım şehirlerde yollarda fark edilebiliyor . Ve şimdi, radar ekranına geliyor, kanatlarıyla babanızın Buick’ine tam olarak benzeyen uçan makineler.

Larry Page , bir Google’ın kurucusu Larry Page 3 , Airbus, ride-call şirketi Uber ve hatta hükümet gibi büyük havacılık firmaları ile birlikte derin cebe geçen sektördeki rakamlarla desteklenen bir düzineden fazla yeni teşebbüs – uçan araba.

Farklı şirketlerin yaklaşımları değişiyor ve birbirleriyle rekabet eden vizyonlarının gerçekleştirilmesi ileride pek görünmüyor ancak ortak noktaları var: Bir gün düzenli insanların kendi araçlarını kasabada uçurabilmesi gerektiği inancı.

Kuşkusuz hem teknoloji hem de hükümet düzenlemeleri ile ilgili zorluklar bulunmaktadır. Belki de en büyük engel tüm fikrin deli olmadığına halkı ikna edecektir.

 

 

 

Sercan Şahinoğlu {Sercan şahinoğlu}

İçerik Üreticisi / Yazar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.