Kapat
Haberler 2.025 0

İşte 5 En Yüksek Ücretli CEO

2016 , büyük ABD şirketlerinde CEO’lar için büyük bir yıl geçti. Yeni bir araştırmaya göre, CEO’lar bu yıl onların en büyük  ücret artışı 2013 yılından bu yana.

346 S & P 500 şirketinden CEO maaşlarını analiz eden The Associated Press‘in veri kaynaklarından Equilar’a göre , ABD’nin önde gelen bir şirketteki CEO, geçen sene 11.5 milyon dolarlık yıllık maaş, hisse senedi ve diğer tazminat ödemeleri yapıyordu. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 8,5’lik bir artış.
Tabii ki, yüksek CEO ücreti, şirketin hisse senetlerinin o yıl yönetici tarafından ne kadar iyi yaptıklarının bir yansımasıdır. Ve CEO’nun maaşının çoğunluğu sadece yıllık maaşlarından ziyade hisse senedi ve diğer tazminatlardan oluşur. Yıllar geçtikçe, yönetim kurullarının giderek bu yöneticilerin hisse senedi fiyatlarını yükseltmesi ve maksimum bir ödeme toplaması gerektiği görülüyor. Ve geçen sene, S & P 500 endeksi yüzde 12 döndü.
Birçok CEO, toplam telafisinde bir artış yakalarken bazıları bunu yapmadı. Bu şirketlerin çoğunda “Say on Pay” oyları azaldı, çünkü yatırımcılar idari tazminatla ilgili şikayetleri dile getiriyordu.

Ve bir CEO’ya ne kadar ödeyeceğinizin belirlenmesiyle ilgili olarak – yönetim kurulları genellikle rakip şirketlere bakar. Bu yüzden, ücretli CEO’ların hepsinin aynı endüstride olması şaşırtıcı değil.
Verilere göre, telekomünikasyon endüstrisi en yüksek ücretli bazı CEO’lar ile doludur. Time Warner Cable ve Bright House Network‘ü satın alan ve ülkenin ikinci en büyük kablo operatörü olan Charter Communications‘ın Thomas Rutledge, üst düzey para kazanma CEO’su için kek aldı. Toplam tazminatı 98 milyon dolara ulaştı; bunun 88 milyon doları hisse senedi ve opsiyon ödüllerinden alındı. Rutledge‘ın ardında CBS’in Leslie Moonves, toplam 68.6 milyon dolar kazandı – yine çoğunluk hisse senedi ve seçeneklerden.

Equilar’a göre, en yüksek beş ücretli üst düzey yöneticiyi kontrol edelim:

1. Thomas Rutledge, Şart İletişimleri
Toplam tazminat: 98 Milyon dolar

2. Leslie Moonves, CBS
Toplam tazminat: 68.6 Milyon dolar

3. Robert Iger, Walt Disney
Toplam tazminat: 41 Milyon dolar

4. David Zaslav, Discovery Communications
Toplam tazminat: 37.2 milyon dolar

5. Robert Kotick, Activision Blizzard
Toplam tazminat: 33.1 milyon dolar

Sercan Şahinoğlu {Sercan şahinoğlu}

İçerik Üreticisi / Yazar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.