Kapat
Haberler 616 0

Trump’ın saldırgan tweet’leri neden Twitter’dan atılmıyor

BaÅŸkan Trump, Twitter’ı ” harika bir ÅŸey ” olarak adlandırdı çünkü doÄŸrudan insanlarla konuÅŸmasına izin veriyor.

Ancak birçok durumda , Trump Twitter ( TWTR , Tech30 ) hesabı için daha rahatsız edici bir kullanım bulmuştur : sevmediği kişilere saldırmak.

En son olay PerÅŸembe sabahı, Trump’ın yaklaşık 33 milyon takipçisi ile paylaşılan bir dizi tweet’te MSNBC’nin “Morning Joe” adlı programının eÅŸ zamanlı ev sahibi olan Mika Brzezinski’yi ihlal ettiÄŸi sırada gerçekleÅŸti.

Trump onu “düşük IQ Crazy Mika” olarak adlandırdı ve kendisinin ve eÅŸbaÅŸkan Joe Scarborough’un Yeni Yıl çevresinde yaptığı röportaj için mahkemeye çıkarmaya çalıştığını iddia etti. “Yüz asansöründen çok kanadı” dedi hayır “dedi. CumhurbaÅŸkanı heyecan üzerine yazdı .

Yayınlar, Twitter’ın Trump hesabını askıya alma yönündeki çaÄŸrılarını bir kez daha baÅŸlattı. Bununla birlikte, bunun olması ihtimali düşüktür.

Yeni başlayanlar için Twitter politikaları bolca gri alan bırakıyor.

Twitter , kurallarına göre , hesabı ÅŸiddetli tehditler içeriyorsa da dahil olmak üzere çeÅŸitli nedenlerden dolayı askıya alabilir; Irk, din, cinsiyet ve daha fazlasına dayanan insanları saldırıya uÄŸratır; Veya “baÅŸkalarının hedefi altındaki tacizi veya tacizi” gerçekleÅŸtirir.

Trump’ın Brzezinski hakkındaki cıvıldaları bu politikanın herhangi bir bölümünü ihlal etme riski altındaysa muhtemelen taciz kuralları olacaktır. Ancak burada, Trump’ın Twitter davranışını, yüksek profilli baÅŸka bir hesapla karşılaÅŸtırmak yararlı olabilir: Martin Shkreli.

Reformcu eski ilaç idarecisi Shkreli, gazeteci Lauren Duca’ya istenmeyen ilerlemeler yaptıktan sonra “hedefli taciz” nedeniyle bu yılın baÅŸlarında Twitter’dan atıldı . Shkreli, Twitter’da Duca’ya birden fazla doÄŸrudan mesaj gönderdi ve onun resimlerini Twitter profiline ekledi.

Trump, bildiÄŸimiz kadarıyla doÄŸrudan Brzezinski’ye mesaj göndermedi. Trump’un hesabının Twitter kurallarına göre “birincil amacı”, Brzezinski’yi taciz etmiyor gibi görünüyor. Ve Trump’ın ifadeleri, saldırganlık halindeyken ona karşı tehdit içermez.

Peki Trump aslında Twitter’ın kurallarını ihlal etmek için ne kadar yakın? Twitter söylemeyecektir.

Twitter sözcüsü CNN Tech’e verdiÄŸi demeçte “Gizlilik ve güvenlik nedenleriyle bireysel hesaplar hakkında yorum yapmıyoruz” dedi. Beyaz Saray temsilcileri, bir açıklama talebine derhal yanıt vermedi.

Gizli ÅŸartlar altında konuÅŸan eski bir Twitter yöneticisi, “Eminim heyecanlı ekip, ürünün Trump tarafından nasıl kullanıldığından nefret eder” diyor. Ancak “hesabını askıya alırsa, bunu diÄŸer taciz hesaplarıyla istikrarlı bir ÅŸekilde yapmak zorundalar; bu imkansız.”

Twitter, yıllardır platformda taciz konusunu çözmek için uÄŸraşıyor . Bu davadaki kazıklar daha da arttı: Twitter, Trump’u engelleyecek, ancak benzer ÅŸekilde hareket eden diÄŸer hesapları kaçırırsa, ÅŸirket siyasi hareket etmekle suçlanacaktı.

Ve sonra Trump iş için iyi basit bir gerçek var.

Monness, Crespi, Hardt & Co. için Twitter’yı kapsayan bir analist olan James Cakmak, “Bir iÅŸ açısından bakıldığında, Mart çeyreÄŸinde saÄŸlanan kullanıcı büyümesinin yarısı siyasi olarak yönlendirildiÄŸinden mantıklı deÄŸil” dedi.

Twitter CEO’su Jack Dorsey, bu yılın başında Trump’u engelleme ihtimaliyle ilgili olarak sorulduÄŸunda, ÅŸirketin tüm hesaplarını “aynı standartlara” sahip olduÄŸunu vurguladı. Fakat sonra önemli bir uyarı ekledi.

“Bizim politikamız hem haber deÄŸeri [hesabı] yapar ve bu politika ekibimiz tarafından talep edildi,” Dorsey dedi bir röportajda . “Dolayısıyla, insanların rapor edebilmesi gereken bir ÅŸeyi almadıklarını ve aslında bunun kaynağın söylediÄŸini gösterdiklerini” söyledi.

Neredeyse tanımı gereÄŸi, BirleÅŸik Devletler baÅŸkanının tweet’ler yaptığı herÅŸey haber deÄŸeri taşıyor – haber çapasına yapılan ÅŸok edici bir saldırıyı da içeriyor.

Sercan ÅžahinoÄŸlu {Sercan ÅŸahinoÄŸlu}

İçerik Üreticisi / Yazar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.