Kapat
Haberler 690 0

Çinli Öğrenciler Testin Bir Parçası Olarak Kendi Kendine Yeten ‘Uzay İstasyonunda’ 200 Gün Yaşayacak

Başkan Xi Jinping, Çin’in uzay araştırması ve teknolojisi açısından diğer uluslarla rekabet etmesini amaçladığı için bu test geliyor.

Pekin’deki üniversite öğrencileri, bir uzay istasyonunda ya da başka bir gezegende yaşayarak taklit etmek için her şeyi – idrarı bile olsa – geri dönüşüm yapacakları iki gün boyunca iki sığınağa kilitlendi.

Öğrenciler, insanların Dünya’nın ötesinde insan sağlığı için ihtiyaçları karşılamak için kendi kendine yeten bir ekosistem oluşturmalarını araştıran Lunar Palace 365 Projesine katkıda bulunuyorlar.

Pekin Havacılık ve Uzay Üniversitesi’nden dört öğrenci Pazar günü bunkerlere girdi ve orada 200 gün kalacak.

PhD öğrencisi Liu Guanghui, “Bu kadar çok şey çıkacağım,” dedi. “Gerçekten farklı bir hayat deneyimi.”

On bir Çin uyruklu vatandaş Almanya ve Japonya ile aynı sayıda uzaydan gitti. Sırasıyla 118 ve 337 ile Rusya ve ABD daha çok uçtu.

Başkan Xi Jinping, Çin’in uzay araştırması açısından hem Rusya hem de ABD ile rekabet etmesini istediğini belirtti.

Çin, dünyanın ilk sondasını 2018 yılına kadar aya ait karanlık bölgeye göndermek ve yine astronotları orada 2036 yılına kadar arz etmek istemektedir.

Lunar Palace 365 gibi projeler başarılı olursa, Çin’in kalıcı bir off-planet üs operasyonları üssü kurmasına izin verebilirler.

Projenin baş mimarı Profesör Liu Hong ekibinin insan sağlığı için her şeyi hesapladığını söyledi.

“Tasarladık, oksijen (istasyonda bitkiler tarafından üretilen), insanlar, hayvanlar ve atık maddeleri parçalayan organizmaları karşılamak için yeterince büyük” dedi.

Bununla birlikte, öğrenciler için fiziksel ihtiyaçlarının karşılanması zorluğun sadece bir parçasıdır. Kısıtlamanın psikolojik etkisi de önemli bir konudur.

Profesör Liu, “Biraz depresyondayabilirler” dedi. “Bu ortamda uzun süre harcarsanız, bazı psikolojik sorunlar yaratabilir.”

Projenin destek ekibi, öğrencilerin zihinsel etkileri konusunda yardımcı olması gereken bir dizi günlük görev belirlediğini belirtti.

Sercan Şahinoğlu {Sercan şahinoğlu}

İçerik Üreticisi / Yazar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.