Kapat
Bilgi 607 0

Yabancı Dil Öğrenmenin Püf Noktaları!

English-1166x450

Yabancı Dil Öğrenmenin Püf Noktaları!

Merhaba websosyal.com okurları bugün sizlere ingilizceyi kavramanız için püf noktaları anlattım.5 maddeden oluşan bu makalemi okumanızı tavsiye ederim 🙂

1- Öğrenme kişiden kişiye farklılık gösteren bir süreçtir. Okul yıllarınızı hatırlayın. Kimi arkadaşlarınız tek sefer de kimileri ise birkaç sefer tekrardan sonra bilgiyi alabilmekteydi. Yabancı bir dil öğrenmeye karar verdiğinizde kendi yapı taşlarınızın ne olduğunu iyi analiz etmek başarıyı getirir. Kısaca siz nasıl bir öğrencisiniz sorusuna yanıt bulmanız lazım.

 

2- Yabancı bir dil öğrenmeye karar verdiğinizde mutlaka bir kursa gitmeniz, özel ders almanız zorunluluk değildir. Ama sürecinize katkıda bulunacağı düşünülürse bu tercih edilebilir bir seçenektir. Eğer etrafınızda size destek olacak kimse yok ise işin profesyonellerinden yardım almanız doğru bir tercih olacaktır. Bütçenize ve devamlılığınızı sağlayacak saatlere sahip bir kurs seçin.

 

3- Yabancı dil öğrenmenin ana kurallarından biri sabırdır. Tüm bilgileri bir anda kendinize yüklemeye çalışmayın. Sabır ile hareket edin. Tıpkı toprağa ekilmiş bir tohumun zaman içinde filizlenebileceği gerçeği gibi siz de içinize ektiğiniz tohumların filizlenmesi için zamana, bakıma, ilgi ve alakaya ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

 

4- Hedeflerinizin açık ve gerçekçi olmasına dikkat edin. Yabancı bir dil öğrenme sürecinde kısa yoldan bilgi alışı diye bir şey söz konusu değildir. Kendinize yüklenmeyin. Birinci maddede belirttiğim öğrenme sürenizi dikkate alın ve ağır ama emin adımlarla ilerleyin.

5- Yabancı bir dili öğrenirken tekrar en önemli adımlardan biridir. Öğrendiklerinizi pekiştirene kadar tekrar edin.

 

 

Doğukan Altındağ {Doğukan Altındağ}

Websosyal.com - Kurucu / Founder

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.