Kapat
Teknoloji 3.567 1

Ekran Teknolojisinde Çığır Açan Buluş

Florida Üniversitesi, şu anda piyasada bulunan ekran üreticilerine öncülük edecek bir sistem geliştirdi.Üstelik bu sistem ile birlikte çok yüksek çözünürlüklere ulaşılabilecek.

Peki Bu Ekranlar Nasıl Çalışıyor?

Günlük hayatımızda kullandığımız ekranlar veya monitörler piksellerden oluşuyor. Piksellerin görüntüyü oluşturması için ise her piksel farklı renk almak zorunda.

Hepsi nasıl farklı renk alabilir diye düşünecek olursak, Her pikselin 3 alt pikseli var bu piksellerin 1’i ana renkler olan kırmızı, yeşil ve maviyi iletiyor.Ancak bu alt pikselin renklerinde herhangi bir oynama yapılamıyordu. Florida Üniversitesi ise bu renklerle oynamayı başardı.

Geliştirdikleri bu sistem ile piksellere farklı voltaj değerleri vererek rengini kendileri belirliyorlar.Ve 3 alt pikseli işin içine katmadan tek bir ana pikselle gerekli rengi elde ediyorlar.Böylece pikselleri küçülterek ekranlardaki piksel yığınını en aza indirmek çözünürlük oranını da en yükseğe çıkarmak anlamına gelir.

Sistemi tamamlamak için çalışan araştırmacıların iddiası ise günlük hayatımızda kullandığımız tüm ekranlı sistemleri baştan yaratabilecekleri.Eğer iddiaları doğru çıkarsa eğer çağımızın yükselen buluşlarından olan sanal gerçeklik gözlüğü’de bambaşka bir boyut kazanır.

Web Sosyal {Websosyal}

Site Kurucusu.

“Ekran Teknolojisinde Çığır Açan Buluş” üzerine 1 yorum

  1. eylül dedi ki:

    gerçekten çok bilgilendirici bir yazı olmuş devamını bekliyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.