SEO Nedir?
Seo (Search Engine Optimisation) yani Arama Motoru Optimizasyonu” dur. Yani aramalarda üst sıralara çıkmak için yapılan bir çalışmadır.
Makale Yazmanın SEO Çalışmalarında Etkisi Nedir ?
Yazdığımız makalenin Arama motorlarında üst sıralara çıkması için sitemizi boş bırakmayıp sık sık içerik girmemiz gerekmektedir. Makalemizin asla kopyala yapıştır yapılarak yazılmaması gerekir. Makalemizi mümkün olduğunca özgün tutmaya gayret göstermemiz gerekir. Seo uyumlu makale yazarken makalenizin okurlarınıza yararlı bir makale olduğundan emin olmalısınız.
Sosyal Medya Paylaşımları SEO ya Bir Etki Sağlar Mı?
Tabi sosyal medya hayatımızda çok önemli bir rol oynuyor. Google’ın değişen algoritmaları ile Sosyal medya paylaşımları Seo’nun vazgeçilmez parçasıdır.
Evet gelelim seo uyumlu makale nasıl yazılır sorusunun cevabına 🙂
SEO Uyumlu Makale Yazmadan Önce Bilmemiz Gerekenler
İlk olarak makalenizin okurlarınıza faydalı bilgiler sağladığından emin olmalısınız yoksa öylesine site dolu görünsün diye yazılan makaleleri Google aldığı son güncellemeler sayesinde kolay bir şekilde anlıyor. Google’a göre makaleniz en az 300 kelimeden oluşmalı ve sitenizi ziyaret edenlerin makalenizi 3 dakikadan daha kısa bir sürede okuması ziyaretçinin yazmış olduğunuz makaleden faydalanmadığı anlamına gelir yani okurlarınız sitenizde nekadar uzun kalırsa sizin için okadar iyi olur ve Google dan + puan alırsınız. 🙂
Google’da SEO Uyumlu Makale Yazmak İçin Ne Yapmak Gerekir
Makalenizin Başlık Kısmı
Seo uyumlu makale yazarken makalenin başlığında kesinlikle anahtar kelimenizi kullanmalısınız ve başlığınız en az 3 kelimeden oluşmalıdır, çok uzun başlıklar yazmayın.
Makale Linki (URL’si)
Makalenizin linki mesela Kod Düzenleme Programları hakkında kendi kişisel blogumda yazdığım makale ile örnek vereceğim http://dogukanaltindag.com.tr/kod-duzenleme-programlari/ Kırmızı alan Anahtar kelimeyi içermelidir.
Makale’nin Meta Kısmı
Seo uyumlu makale yazarken makalemizin meta kısmının anahtar kelimelerimizi içermesi de büyük önem taşır. Anahtar kelimeleri girerken 160 karakteri aşmamasına özen göstermelisiniz. Ayrıca açıklama kısmında da anahtar kelimenizi kullanabilirsiniz.
Makale İçi Başlık Kısmı
Makalenizin başlığında anahtar kelimede H1 etiketini kesinlikle kullanmalısınız. Makaleniz hakkında açıklama kısmını ise H2 etiketi ile yazabilirsiniz alt başlıklarda var ise H3 ve H4 etiketleri kullanılabilir..