Kapat
Haberler 1.001 1

Kuzey Kore Gerçekten ABD Uçak Gemisini Batırabilir mi?

Kuzey Koreli diktatör Kim Jong-Un’un hafta sonu boyunca bir baÅŸka balistik füze deneyi baÅŸlatmasıyla, Kore Yarımadası kımıldamaya devam ediyor. Buna karşılık, ABD Ohio sınıfı füze denizaltıları ve uçak gemisi USS Carl Vinson da dahil olmak üzere bölgeye kuvvet gönderdi. Buna karşılık, Kuzey Kore sözü verdi  taşıyıcıyı batar . Fakat Kuzey Kore aslında USS Carl Vinson’u batırma yeteneÄŸine sahip mi?

Çinliler, Amerikan taşıyıcılarını vurabilecek ve öldürebilecek yeni ve hızlı gemi füzeleri geliştirdiler. Ancak Kuzey Korelilerin aynı silah sistemlerine sahip olduklarını varsayarsak bile, düşman kuvvetlerini izleme ve konumlandırma konusunda aynı beceriye sahip olmadığını biliyoruz.

Füzelerin ABD taşıyıcılarına tehdit oluÅŸturması doÄŸru ve Kuzey Koreliler aktif olarak test etme ve onları baÅŸlatma yeteneklerini geliÅŸtirme yönünde. Fakat yeni hücum teknolojileri genellikle savunmacı teknolojilerdeki ilerlemelerle karşılanmaktadır. Dahası, bu silah sistemleri, muharebe ortamlarında karmaşık sistemleri kullanan çok az deneyime sahip askerler tarafından kullanılır. Kuzey Kore’nin bir taşıyıcıyı batması mümkündür, ancak Amerikan kuvvetlerinin eÄŸitim, teknoloji ve çok katmanlı savunmalarını son derece düşük olası kılmaktadır. USS Carl Vinson, Kuzey Kore’nin davranışını deÄŸiÅŸtirmeye çalışan önemli bir rol oynamaya devam edecek ve sahte ulusa yönelik grevlerde olası bir platform olmaya devam edecektir.

Sercan ÅžahinoÄŸlu {Sercan ÅŸahinoÄŸlu}

İçerik Üreticisi / Yazar

“Kuzey Kore Gerçekten ABD Uçak Gemisini Batırabilir mi?” üzerine 1 yorum

  1. oto hoparlör dedi ki:

    batırılabilir ama önemli olan batırdıktan sonra nasıl karşılık verebilecekler ki birdaha amerikaya.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.