Kapat
Bilgi 567 0

Rus regülatörü ile telgraf kayıtları

Şifreli mesajlaşma uygulamanın kurucusu Telegram, yerel yetkililerin baskısı üzerine Rusya’yı şirkete kaydettirmeyi kabul etti.

Rusya haberleşme denetçisi Roskomnadzor, yeni veri yasalarına uymadığı takdirde Telgrafın engelleneceği konusunda uyarıda bulundu.

Kurucu Pavel Durov, şirketin hükümetin bilgi distribütör listesine kayıtlı olacağını söyledi.

Ancak Telegram’ın gizli kullanıcı verilerini paylaşmayacağı konusunda ısrar etti.

Telgraf, kişilerin şifrelenmiş mesajlar göndermelerine olanak tanır; bunlar, müdahale edildiklerinde, suçlular veya kolluk tarafından okunamazlar.

Yaklaşık 100 milyon kullanıcısı var, fakat aynı zamanda İslami Devlet (IS) grubu ve taraftarları tarafından popüler olduğu düşünülüyor.

Rusya, “bilgi dağıtım organizatörleri” nin düzenleyiciye kayıt yaptırması ve kullanıcıların verilerini altı ay boyunca saklamasını gerektiren yeni veri yasalarını getiriyor.

Şirketler ayrıca istendiğinde şifreleme anahtarlarını da vermeleri gerekiyor ancak eleştirmenler, 2018 yılında yürürlüğe giren şartların uygulanamayacağını söylüyor.

Telgraf daha önce kayıt olmayı reddetti, çünkü kullanıcılarının gizliliğinden ödün vermek istemeyen altı milyonu Rusya’da.

Ancak Çarşamba günü şirket, kayıt bilgilerini yetkililere sunduğunu doğruladı.

Bay Dourov, Twitter’da “formalitelerle hiçbir ilimiz yok” dedi.

“Fakat özel verilerin tek bir baytı hiç bir hükümetle paylaşılmayacak.”

Durow, Financial Times gazetesine yaptığı yorumları şöyle anlattı : “Yetkililere, firmamızın adı gibi saçma veriler sunmaktan ötürü telgrafı engelleme şansını vermek istemedik.

“Bizi engelleyecek olursa, ciddi bir sebeple yapmaları gerekecek.”

Sercan Şahinoğlu {Sercan şahinoğlu}

İçerik Üreticisi / Yazar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.